...

2019-2020 Pak-Türk Araştırmacı Hareketliliği Burs Programı

Mevlana 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı "Pak-Türk Araştırmacı Hareketliliği Burs Programı " Çağrısı Açılmıştır.

Değerli Öğretim Elemanlarımız;

2019-2020 eğitim öğretim yılı Pak-Türk Araştırmacı Hareketliliği Burs Programı Çağrısı açılmıştır.

Türk ve Pakistan yükseköğretim kurumları arasında yürütülen işbirliğine dayanan "2019-2020 eğitim öğretim yılı Pak-Türk Araştırmacı Hareketliliği Burs Programı " kapsamında aşağıda belirtilen tematik alanlarda değişim gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır.

Belirlenmiş olan tematik alanlar:

1.  Energy Technologies

2.  Food Technologies

3.  Sustainable Environmental Technologies

4.  Material Science

5.  Smart Transportation Systems

6.  Robot and Smart Systems

Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında Proje Başvurusu yapmak isteyen Proje yürütücüsü olan öğretim elemanlarının, 05.11.2019 tarihi mesai bitimine kadar http://yoksis.yok.gov.tr  üzerinden kendi şifreleri ile giriş yaparak gerçekleştirmeleri ve öğretim elemanları tarafından sistem üzerinden girişleri eksiksiz yapılan başvuru form çıktılarının Mevlana Koordinatörlüğünce alınarak Rektör imzalı üst yazı ekinde YÖK Başkanlığına gönderilmesi gerekmektedir.

ÖNEMLİ: Proje önerileri kurumumuzun Mevlana protokolü imzaladığı aşağıdaki Pakistan Yükseköğretim Kurumlarıyla yapılabilir:

• COMSATS Institute of Information Technology
  • Indus University
  • Bacha Khan University Charsadda
  • Mehran University of Engineering and Technology

Yukarıdaki kurumlar dışında Pakistan’da yer alan başka bir Yükseköğretim kurumuyla proje teklifi sunmak isteyen öğretim elemanlarımızın, söz konusu kurumla Mevlana Protokolü imzalanması için 30.09.2019 tarihine kadar Dış İlişkiler Birimi Mevlana Koordinatörlüğüne başvurması gerekmektedir.

ÖNEMLİ: Rektörlük üst yazı ekinde iletilmeyen Proje başvuruları kesinlikle işleme alınmayacaktır.

Proje kapsamında giden öğrenci ve öğretim elemanlarına verilecek burs, günlük yevmiye ve ulaşım desteği aşağıda belirtilmiştir:

Değişim Türü

Aylık Burs Tutarı (TL)

Giden Öğrenci

1300

Değişim Türü

Öğretim Üyesi Günlük Yevmiye Miktarı (TL)

Diğer Unvanlar Günlük Yevmiye Miktarı (TL)

Ulaşım Desteği (TL)

Giden Öğretim Elemanı

350

315

3500

14 günden uzun süren öğretim elemanı değişiminde 15’inci ve sonrası günler için günlük yevmiye miktarlarının %70’i gündelik olarak esas alınacaktır. Giden öğrenci için minimum değişim süresi bir dönemdir. Bir dönem, 4 ay olarak değerlendirilir. Giden öğretim elemanı için minimum kalış süresi 14 gündür.

Gelen öğrenci ve öğretim elamanlarının burs, günlük yevmiye ve ulaşım giderlerini karşı kurum karşılayacaktır.

Detaylı bilgi    “Türkiye-Pakistan Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Çağrısı”  yazısında yer almaktadır.